среда, 24. јун 2015.

Rutina nege kose

Ćao devojke,
po broju pregleda sam zaključila da vam se post o mojoj rutini šminkanja za svaki dan dopao, zato sam odlučila da sa vama podelim još jednu svoju rutinu. Reč je o nezi kose.


Imam jako dugu i gustu kosu, može se reći da je ona moj zaštitni znak i jako mi je stalo ne samo da dobro izgleda već i da bude zdrava i negovana. Probala sam razne proizvode u traganju za idealnom kombinacijom i mislim da sam je konačno otkrila.

Ukoliko vas zanima koje to proizvode koristim i vama preporučujem, nastavite da čitate ovaj post.

Da krenemo od početka...

Kada perem kosu šamponiram je dva puta. Vrsta šampona koju koristim varira, mislim da to ne utiče previše na krajnji rezultat. Trenutno koristim ovaj Wash and Go sa ekstraktima voća, koji vidite na slici. Miris mu je jako lep, osvežavajući i trajan. Uglavnom ne koristim isti šampon dva puta uzastopno, primetila sam da mojoj kosi takav režim odgovara.


Kada isperem kosu nanosim Aussie 3 minute miracle masku za kosu (recenziju možete pročitati ovde). Ovo je moj omiljenji proizvod za kosu za sva vremena, ne koristim ga dugo ali već posle prvog korišćenja uzeo je ovu titulu. Nanosim je na celu kosu osim na teme. Držim je odprilike negde oko tri minuta i isperem.
Zahvaljujući ovoj maski moja kosa je meka, slabije se mrsi i jako lepo miriše do sledećeg pranja. Oduševljena sam ovim proizvodom!


Nakon toga uvijem kosu u peškir i držim uvijenu izmedju 30-60minuta. Kao što sam rekla, kosa mi je dosta duga, pa se mnogo lakše osuši ako peškir upije dobro vodu. Posle sledi Gliss sprej koji bogato naprskam, ostavim oko minut dva da deluje i nakon toga razčešljam kosu. Ovo je proizvod koji koristim godinama, u različitim varijantama, i pranje kose ne mogu da zamislim bez njega. Ako imate problem sa kosom koja se mrsi toplo preporučujem Gliss sprej.


Sledi Balea ulje koje nanosim na krajeve. Moje koleginice su dosta pisale o ovom proizvodu pa nema potrebe da ga i ja hvalim, mislim da dovoljno govori činjenjica da se nalazi u mojoj rutini.


Nakon toga moja kosa je spremna za sušenje.

Da bi mi kosa bila lepša i zdravija trudim se da što redje koristim peglu i figaro, ali koristim ih povremeno. Šišam se od prilike dva puta godišnje. Ako vam kažu da što se češće šišate kosa će vam brže rasti znajte da to nije istina. Ukoliko želite dugu, zdravu i lepu kosu bitno je da je negujete i izbegavate peglu i figaro. Po mom mišljenu kosu treba da skraćujete ili kada vam procvetaju krajevi ili kada žeilite da skratite dužinu. Ne treba da se vodite time koliko je prošlo od prethodnog šišanja.


Ako ipak volite lokne, kao ja, umesto figara možete koristiti viklere ili kosu možete uviti uz pomoć trake za kosu. Na internetu ima dosta korisnih tutorijala na tu temu.

Hvala na čitanju devojke,
dodjite da se družimo na Facebook-u (klikni ovde)

Nadam se da vam se post dopao.
Kako vi negujete svoju kosu?

15 коментара:

  1. Odlican post.Planiram da pocnem koristim Balea ulje za kosu i primetila sam na raznim blogovima da ga svi hvale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jovana. Obavezno probaj, neces se pokajati, hvaljeno je mnogo ali sa dobrim razlogom! :)

      Избриши
  2. Super post! Ja za njegu kose koristim sve La Croa proizvode za kosu, 2 Balea proizvoda i Schwarzkopf :D

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман24. јун 2015. 13:42

    Meni bas suprotno bude, cim osisam kosu, ona brze raste nakon toga :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda je to verovatno individulana stvar. Moja raste kao luda u svakom slucaju :D

      Избриши
  4. Obožavam Gliss prskalice za kosu i Baleine mazalice , moja kosa brže raste otkad je ne farbam a šišam se svakih par meseci, nekad je bilo na 3 sada malo duže :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja ih obožavam, pranje kose ne mogu da zamislim bez Glissa! A što se farbanja tiče, nikada se nisam farbala. :)

      Избриши
  5. I ja ih obožavam, pranje kose ne mogu da zamislim bez Glissa! A što se farbanja tiče, nikada se nisam farbala. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Super post, volim da čitam ovakve postove. Balea ulje je stvarno super proizvod :D

    ОдговориИзбриши
  7. Nedavno sam dobila Marokansko ulje za kosu i to je nešto najbolje što sam probala, ima predivan miris a efekat je da od kose napravi svilu.Jeste nešto skuplji od ostalih proizvoda ,ali malo luksuza ne škodi, :) , a što se tiče spomenutih proizvoda sve što je rečeno stoji!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam imala priliku da probam Marokansko ulje, ali sam cula dosta pohvala na njegov račun. :)

      Избриши
  8. I ja koristim Balea ulje i Aussie masku. Ne mogu da docekam da se nadje u nasem Dm-u. Balea ulje fantasticno mirise, a kako mi lepo zagladi krajeve, ma fantazija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ce Aussie uskoro stici kod nas. Gde ga ti kupujes? Ako znas neki sajt za kupovinu gde je sigurno original ostavi mi link. :)

      Избриши