петак, 3. јул 2015.

Weleda dezadorans-organski i potpuno bezbedan za zdravlje

Ranije nisam uopšte razmišljala o štetnosti sastojaka koji se nalaze u antiprespirantima, ali u poslednje vreme se o tome sve više piše i priča tako da i ja sve više razmišljam i dobro se zamislim kad posegnem za svojim antiprespirantom.

Odličnu priču o štetnosti ovih proizvoda ispričala je Marija sa bloga Blogo Marija, možete je pročitati ovde. U svom postu rekla je sve najvažnije informacije i ja na tu temu ne bih ništa dodala. Obavezno bacite pogled!
Ja sam rešila da sve što sam, u ovu svrhu koristila, bacim u smeće i krenem sa korišćenjem isključivo prirodnih i bezbednih proizvoda jer život je samo jedan!


Sasvim slučajno u ruke mi je došao Weleda dezadorans zahvaljujući parfimeriji Metropoliten. U pitanju je organski dezadorans bez aluminijuma. Za razliku od klasičnih antiprespiranata ne sprečava znojenje već deluje antibakterijski i neutrališe neprijatne mirise.


 U potpunosti je bezbedan za naše zdravlje, može se nanositi i odmah nakon tuširanja. Dolazi u staklenoj bočici od 100 ml, moj je sa mirisom citrusa, čini mi se da preovladjuje mandarina, jako je prijatan i baš za ove letnje dane. Dostupnan je u još nekoliko mirisnih nota. Zadržava se na koži oko sat vremena. Ja ga prskam u toku celog dana.
Ukoliko vas interesuju sastojci koje sadrži možete pročitati na slici ispod.


Cena za 100 ml je 1550 dinara, možete  ga pronaći u parfimeriji Metropoliten ili poručiti na njihovom sajtu ovde
Ja ću ga sigurno od sada redovno kupovati. 



To je sve za ovaj post, bio je kratak ali nadam se da sam vam prenela sve osnovne informacije.
Da li imate iskustva sa ovim proizvodom?

Dodjite da se družimo na Facebooku. (klikni ovde)

Hvala na čitanju! :*

4 коментара:

  1. Izuzetno mi je drago i neopisivo zadovoljstvo što sam imala uticaj za donošenje tako važne i zdrave odluke <3 Upravo se u mom vlasništvu našao Burra rolon dezadorans koji je takođe bez Al soli pa ćemo videti kako će se on pikazati :) Eto, njega možeš da probaš sl put, dosta je povoljniji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. <3 :*
      Nadam se da cemo uskoro moci da citamo tvoje utiske o Burra dezadoransu, probacu ga cim potrosim ovaj. Do sada se nisam susretala sa njihovim proizvodima. :)

      Избриши
  2. Ja sam pokusala da predjem na prirodne dezodoranse, ali mi jednostavno nisu dovoljno efikasni kad su znojenje i neprijatni mirisi u pitanju. Da za hladnije vreme, ali za vrucine...Taj u spreju mi deluje zanimljivo, mogla bih da ga nabavim. Ali ako miris traje sat vremena sta posle toga? Kako da ga naprskam, ako se vec oseca znoj? Da li moze i tada, ili svaki put mora da se ocisti, tipa nekim vlaznim maramicama taj predeo ispod pazuha. Ja jesam u potrazi za dobrim i efikasnim prirodnim dezodoransom, bez aluminijuma, ali pritom nekim efikasnim gde, recimo, ako putujem, ili nebitno kas su vrucine nece vec posle sat dva da se oseca znoj.

    Hvala unapred na odgovorima. :)

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Miris traje oko sat vremena sto je razumljivo jer je od prirodnih sastojaka, ali ne dolazi do neprijatnih mirisa. Ja ga prskam par puta dnevno i nema nikakvih problema. Isprobavam jos neke prirodne dezadoranse o kojima cu pisati narednih dana pa mozes da pogledas. :)

      Избриши