среда, 9. септембар 2015.

Hrskavi sendviči sa povrćem

Kada ste u škripcu sa vremenom, kao ja poslednjih dana, kada vam treba neki brz, lagan, jednostavan a u isto vreme ukusan obrok evo predloga.

Potrebani su vam samo hleb i povrće, ja sam se ovog puta odlučila za crni luk, crvenu papriku, tikvice i paradajz.




Ono što je potrebno da uradite jeste da povrće isećkate sitno, možete i krupnije ali u tom slučaju će postupak pripreme tajati nešto duže. Luk sam iseckala na polu krugove, sve ostalo na kockice.




Na vrlo malo ulja u teflonskom tiganju prodinstala sam pre svega luk, zatim sam dodala papriku, pa tikvice i na kraju, kada je skoro gotovo paradajz. Od začina sam koristila so, ljuti čili i ruzmarin.
Kada je povrće skroz isprženo staviti ga na hleb i zapeći u rerni, dok ne postane hrskavo, po želji.

Servirati toplo.




I to je to, kao što sam i obećala brzo i jednostavno. Kombinacije povrća i začina su različite Ukoliko se ubrajate u osobe koje "ne mogu bez mesa" možete dodati i slaninicu, šunku ili neki drugi suhomesnati proizvod, sve po vašoj želji. Pustite mašti na volju i uživajte kako u degustaciji tako i u kuvanju.

Da li ste probale nešto slično? 



2 коментара:

  1. Volim ovako jednostavnu pripremu nekog jela, a opet odlicno ispadne na kraju. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja svasta kombinujem i eksperimentisem kad nemam vremena, bitno mi je da je jednostavno, brzo, a ipak ukusno.
      Drago mi je da ti se dopada Teodora. :)

      Избриши