понедељак, 26. децембар 2016.

Novogodišnji make up look

Dugo sam se dvoumila da li da izbacim ovaj post ili ne, razlog su fotografije kojima nikako nisam zadovoljna, kamera je skroz "pojela" šminku koja je skoro neprimetna. Ali, sobzirom da je reč o zajedničkom projektu blogerki iz Serbian bloggers day zajednice, odlučila sam da ipak ugleda svetlost dana.
Novogodišnja noć nam se ubrzano približava, je l' vas hvata euforija? Devojke sigurno već neko vreme razmišljaju šta obući, kakvu frizuru napraviti, šta staviti od nakita... Jedno od glavnih pitanja je sigurno i šminka, da li otići kod profesionalnog šminkera ili pokušati sama? Ja biram drugu opciju iz nekoliko razloga, jedan od njih je taj što radije biram da za par desetina eura koliko bi me to šminkanje, za jedno veče, koštalo, kupim sebi nešto od šminke što ću koristiti mesecima, možda čak i duže.

Danas ću vam pokazati moj predlog novogodišnjeg makeup-a, postupak i proizvode koje sam koristila. 

Pre svega ostalog, da bi šminka stajala na mestu tokom cele večeri prvo treba pripremiti lice. Praktikujem da odradim piling nekoliko sati pre šminkanja, nakon toga nanesem hidratantnu kremu i balzam za usne, kako bi se puder i ruž bolje stopili sa licem odnosno usnama. Ne koristim prajmere, nemam neki poseban razlog, jednostavo ne osećam da su mi potrebni.

Za prilike kada puder treba da bude na mestu nekoliko sati, biram MAC matchmaster, moj je u nijansi 2.0,  ako vas interesuje nešto više o njemu možete pogledati recenziju ovde. Odlično se stapa sa kožom i ne daje efekat maske, nanosim ga u jednom sloju. Nakon njega na podočnjake i kapilare u predelu nosa sam nanela Max factor miracle touch u nijansi 75 Golden, kako bih ih dodatno prikrila. Sve sam ublendala Ebeline bjuti blenderom.

Nakon toga sve sam fiksirala Essence All about Matte puderom. Na delove koje želim da posvetlim (područje ispod očiju, nos, deo iznad usne i deo čela) nanela sam nešto više kako bih odradila čuvenu baking tehniku.


Prešla sam na oči, koristila sam Too faced Chocolate bar Semi Sweet paletu-prvo sam na ceo kapak nanela Coconut creme, na pregib sam nanela nijansu Peanut butter, u uglove Puddin' na pokretni deo kapka sam nanela zlatnu šimerastu senku Caramel i zatim u unutrašnji ugao oka i ispod obrve Butter pecan
Na kraju sam nanela Loreal gel ajlajner, Max factor Epic maskaru, Golden rose olovku u vodenu liniju. Pečat celom luku su dale moje omiljene veštačke trepavice  Aura u broju 10.
Obrve sam popunila Golden rose olovkom.


Vratila sam se na ten, za konturisanje sam koristila Avon Modern romance paletu koju sam dobila pre nekoliko dana i za sada mi se jako dopada, u okviru nje se nalazi i rumenilo koje sam koristila, Aura highlighter Golden spice-iznad rumenila, duž nosa i iznad gornje usne. 


Na usnama-Maybelline Super stay 24 color dugotrajni ruž-crveni, tačnu nijansu ne znam. :)

To je sve, jako mi je žao što slike nisu uspele da prenesu izgled u potpunosti, ako one od novogodišnje večeri budu bolje očekujte update.

Da li se šminkate same za doček ili se pak radije prepustite rukama profesionalaca?  

Нема коментара:

Постави коментар