петак, 23. октобар 2015.

Pink tag




Iako nemam previše proizvoda u roze boji rešila sam da, bez obzira na to, uradim ovaj tag zbog važnosti teme. Mesec oktobar je mesec podizanja svesti o raku dojke. Statistika ove bolesti je poražavajuća:

U Srbiji svaka 12. žena oboli od raka dojke
Svake godine u Srbiji 1500 žena umre od posledica ove bolesti
Odkriven na vreme rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva
Više od 10% umrlih su žene mladje od 50 godina
Srbija zauzima drugo mesto u Evropi po broju umrlih

Preventiva su redovni pregledi !!!

Već od 20. godine je vreme da počnete sa samopregledima, jednom mesečno, najbolje deset dana od početka ciklusa, od 30 godine pored samopregleda potrebno je i jednom godišnje otići i na ultrazvučni pregled. Za dame starije od 45 godina pored navedenog potrebno je raditi i mamografski pregled.

Samopregled se radi tako što jednu ruku podignete uvis, a drugom rukom opipavate da li u predelu dojki i pazušne jame imate čvoriće ili uvećanja.




Žene u Srbiji su generalno lenje kada je briga o njihovom zdravlju u pitanju, možda je za to i kriv zdravstveni sistem koji je na jako lošem nivou, da biste uradili bilo kakav lekarski pregled, ako nemate vezu, uglavnom su potrebni meseci čekanja dok ne dodjete na red. Ali stanje je takvo kakvo jeste a život je samo jedan, uradite ono što je do vas zbog sebe i ljudi koji vas vole.


Što se mojih roze proizvoda tiče tu su:


  • Essence Blush up rumenilo u nijansi 10 heart wave
  • Essence Colour and go lak za nokte u nijansi 108 Ultimate pink
  • Flormar lak za nokte u nijansi 408 Rose Classic
  • Aura Nano Rouge u nijansi 82 Acapulco
  • Rimel Kate Moss ruž za usne u broju 35
  • Avon 3 in 1 olovka (rumenilo, ruž i senka) u nijansi Pink
  • Balea Young krema za lice




Pozivam sve blogokoleginice koje nisu uradile ovaj tag da nam se priključe i da sve zajedno skrenemo pažnju na ovu važnu temu!

4 коментара: