четвртак, 9. фебруар 2017.

Šta su BB kreme? Kome su namenjene? BURRA BB krema

U današnjem postu vam prenosim utiske o Burra BB kremi, ali pre nego što krenem sa pričom o njoj mislim da je potrebno da razjasnimo šta je BB krema, čemu je namenjena i najvažnije pitanje šta od nje možemo da očekujemo?

BB je skraćenica od blemish balm što bi u prevodu na naš jezik bilo "melem protiv nedostataka", ovaj koncept stvorili su nemački dermatolozi u potrazi za kremom koja će pružiti toniranje kože posle laserskih zahvata a u isto vreme je hidrirati, tako je nastala danas nadaleko čuvena BB krema. Ona predstavlja kombinaciju hidratantne kreme, baznog pudera i kreme za zaštitu od sunčevog zračenja.





BB kreme imaju laganu formulaciju i nisu teške na licu, ne zapušavaju pore. Njihova pokrivna moć je u samoj definiciji lagana, i to nas dovodi do pitanja očekivanja. Namenjene su onima koji na licu nemaju većih nepravilnosti i od njih se ne može očekivati ne znam kakva pokrivna moć. Takodje, 
ne bi trebale da ih koriste osobe koje imaju upalne procese na licu jer može dovesti do pogoršanja situacije.

Odlične su za svakodnevnu upotrebu ako niste ljubitelj jake šminke već želite samo da osvežite svoj izgled. BB kreme su tu da ujednače ten.

Sada kada ste odlučile da li je BB krema pravi izbor za vas ili ne, pričamo o onoj koja nam dolazi iz domaće kompanije Essensa - Burra BB krema. 





Ima 20ml, što je nešto manje od proseka za slične proizvode. Dostupna je u tri nijanse: light (svetla), medium (srednja) i dark (tamna). Meni savršeno odgovara srednja.

Na prvi pogled je klasična, nešto gušća krema u beloj boji sa sitnim sivim česticama (inkapsulirani pigmenti BioGenetic Magicolor), ali kako se razmazuje dobija boju što ćete videti na fotografijama.
Burra bb kreme je sasvim korekta što se mene tiče, koristim je na svakodnevnom nivo uz dodatak malo korektora na podočnjake i još par kritičnih područja.
Posebno mi se dopada to što je jako pogodna za "brzinsko šminkanje" jer se ravnomerno razmazuje i ne otsavlja fleke ili linije. Mislim da je najbolje nanositi je prstima baš zbog malopre pomenutih česticama koje se rastvaraju na dodir i daju boju. Nije teška na licu, ne zapušava pore i odlično se stapa sa kožom, ja iz navike uvek ispod nanesem dnevnu kremu. 

Bez parabena je i ima SPF 10.



Preporučila bih je mladim devojkama koje nemaju problematično lice i nemaju potrebu za velikom prikrivenošću, onima koji vole da izgledaju sveže i lepo ali ipak uz onaj "nisam se šminkala efekat", takodje je jako pogodna za dame u godinama što sam zaključila po svojoj mami kojoj ova krema daje jako svež, odmoran i blistav izgled. 

Cena: oko 800 dinara

Koja je vaša omiljena BB krema? Da li ste probale Burra?

Do narednog posta, 
Katarina

Нема коментара:

Постави коментар