понедељак, 14. март 2016.

Shenemil

Shenemil je domaća kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda na bazi gline. Smeštena je u Grbrovcu, u blizini Niša. Svi proizvodi nastali su po recepturi profesora doktora Staniše Stoiljkovića koji je godinama izučavao svojstva gline, na bazi stečenih znanja napisao je i knjigu koja nosi naziv "Moć gline". 

U Shenemil asortimanu dostupni su proizvodi za negu kose, negu lica, negu zuba i usta, negu tela

Ja sam probala pastu za zube, masku, ulje za nokte i zanoktice i Eterisan inhalator, danas vam prenosim svoje utiske o njima.






Pasta za zube

Dolazi u plastičnoj ambalaži od 50ml, može se koristiti kao pasta ili kao dodatak pasti za zube koju inače koristite. U čvrstom je stanju, koristi se tako što se suvom četkicom zahvati mala količina, nakon toga četkica se može, ali i ne mora kvasiti (ja sam je kvasila jer mi tako više odgovara). Kada sam prvi put probala pastu, moram da priznam da mi se nije dopala, jer sam navikla na penušavost koja ovde izostaje. Nakon nekog vremena dala sam joj još jednu šansu i rešila da budem upornija, nakon par dana konstantnog korišćenja navikla sam se na njenu teksturu i na to što ne peni. Kako je vreme proticalo sve više sam bila zadovoljna i sada sam skroz očarana i moram da priznam da je ova pasta fantastična!  Zubi su mi za par nijansi belji nego kada sam počela da je koristim, a ta belina je nakako prirodna. 




Proizvodjač kaže da pomaže i kod upale desni, krvarenja i paradentoze i da otklanja zubni kamenac. 

Sastav: glina, ekstrakti bilja: bergamota, eukaliptusa, geranijuma, karanfilića, lavande, nane i žalfije, voda i vitamin C 



Biomaska

Dolazi u ambalaži od 50ml, ima višestruku primenu, može se koristiti na licu ali i na telu. Proizvodjač kaže da se bori protiv bubuljica, bora, izraženih podočnjaka, ispucalih laktova, kolena i peta, kao i protiv celulita. Ja sam je koristila na licu, nanosila sam je u tankom sloju i ostavljala da se osuši, pa bih je posle isprala vodom. Za moj ukus je malo grublja, ali zato jako lepo odradi piling.




Sastav: glina, ekstrakti bilja, voda, vitamini E i C.



Ulje za nokte i zanoktice

Najveće oduševljenje od svih proizvoda, ima 20ml Na koren svakog nokta stavim po jednu kap i umasiram na zanoktice i sam nokat. Non stop ga mackam, brzo se upija i ne smeta, omekšava zanoktice i regeneriše ih. Ima božanstveni miris bilja u kome preovladjuje kantarion. Obožavam ovaj proizvod i deo je moje svakodnevne nege.




Sastav: ulje soje, bundeve, kantariona i lana sa etarskim uljem lavande, kamilice, ruzmarina, bergamota, geranijuma, žalfije i nane.



Eterisan inhalator

Ovih dana se mučim sa kijavicom tako da se redovno družimo. Ima 7ml i teksturu groždjane masti, ima jak miris mentola. Potrebno je naneti malu količinu u nozdrve, ja momentalno prodišem, oseća se miris mentola i hladjenje. Neće pomoći da kijavica nestane ali će vam je svakako olakšati.




Celokupnu ponudu možete pogledati na njihovom sajtu ovde. Prodajna mesta možte pronaći ovde.


To bi bilo sve što se tiče priče o Shenemil proizvodima, volela bih da čujem vaše utiske, da li ste možda probali nešto?




7 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Koristim biomasku godinama,odlicna za masnu kozu.Super text .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Sladjana. :) Moja koža je normalna ka kombinovanoj pa mi je možda zbog toga malo agresivnija. Drago mi je da si zadovoljna. :)

      Избриши
  3. Zvuči primamljivo čudi me da još nisam čula za ovo pošto sam uvek u potrazi za nečim takvim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jos uvek su mala firma, a proizvodi su fantasticni i svakako zasluzuju paznju. :)

      Избриши
  4. Josu uvek nisam probala nista ovakvog tipa, probala bh masku i ulje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam se prvi put susreala sa proizvodima na baz gline. Sta god da probas neces pogresiti. :)

      Избриши