уторак, 11. август 2015.

GARNIER Essentials hidratantna krema

U svom prošlom postu u kome sam govorila o svojoj jutarnjoj rutini nege lica pominjala sam Garnier dnevnu kremu, kako su neke od vas izrazile želju da pročitaju nešto više o njoj, ona će biti tema današnjeg posta.




Za početak neki "tehnički" detalji: dolazi u plastičnoj ambalaži, ima 50ml, cena joj je izmedju 450 i 500 dinara, može se pronaći u Liliju i DMu.
U pitanju je lagana krema sa gelastom strukturom, lako se razmazuje i brzo upija, prilagodjena je normalnoj i mešovitoj koži, sadrži čičak i glicerin. Čičak bi trebao da matira kožu a kako je moja kombinovana ovaj sastojak je najviše uticao pri izboru. Glicerin je tu da kožu hidrira i učini je mekom i nežnom. Što se mirisa tiče, lagan je i prijatan, klasičan Garnier.




Kada sam videla laganu strukturu, prvi utisak je bio da će ovo biti idealna krema za leto. Što se matiranja lica tiče, moram da kažem da, po tom pitanju, ova krema nije ispunila moja očekivanja. Inače se ne mastim mnogo a masnoća na čelu počinje da izbija već posle neka dva sata od nanošenja. Mislim da efekat matiranja, ako ga uopšte ima, ne traje dovoljno jer proizvodjač kaže da pruža dvadesetčetvoročasovnu negu. Takodje bih dodala i to da ako ste u zatvorenom prostoru gde nije previše toplo krema vam neće smetati, ali već na nekom malo toplijem mestu imaćete osećaj da kao da se znojite a taj znoj ne može da izbije na površinu jer su vam pore zatvorene. Mislim da bi ova krema bila mnogo bolji izbor na jesen ili zimu kad su temperature nešto niže.




Nadam se da sam vam pomogla ukoliko razmišljate o tome da li je ovo proizvod za vas.
Ukoliko sam preskočila nešto što vas zanima, slobodno mi postavite pitanje u komentarima, rado ću odgovoriti.

Jeste li probale ovu kremu? Koju kremu koristite tokom leta?

15 коментара:

  1. Nisam koristila ovu kremu. Uvek se vraćam Nivei :) Aqua sensation mi je njihova omiljena :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja koristim neku Bioten, slagacu te kako se zove, i sto se matiranja ista stvar kao sa ovom..Ali u principu sam zadovoljna..Ovu nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verovatno je kod vecine ovakvih krema slicna situacija sto se matiranja tice. Nisam probala Bioten. :)

      Избриши
  3. Uvijek sam mislila da su Garnier kreme bezveze, a ovo i potvrđuje. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam probala jedino ovu Garnier kremu i mogu da kazem da ima mnogo boljih krema drugih proizvodjaca. :)

      Избриши
  4. Krema me je najpre jako zainteresovala, a nakon ove tvoje recenzije i konstatacije da zapusava pore definitivno nece biti moj izbor. Hvala na recenziji <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu draga Marija, i drugi put <3 Ja cu je koristiti dok je ne potrosim ali sigurno joj se necu vracati, bar u letnjem periodu.

      Избриши
  5. Krema me je najpre jako zainteresovala, a nakon ove tvoje recenzije i konstatacije da zapusava pore definitivno nece biti moj izbor. Hvala na recenziji <3

    ОдговориИзбриши
  6. Prvo sam vidjela da je tekstura gelasta i lagana, činilo mi se kao nešto što mi i treba tijekom ovih vrućih dana, ali s obzirom na to da začepljuje pore, mislim da neću investirati u ovu kremu :)

    ОдговориИзбриши
  7. A ja baš željela da je kupim i to ovih dana ,kad stignem. Sad se dvoumim,ali vidjet ću još možda i probam,nije nam svima ista koža :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozes da probas, mozda ce ti odgovarati. A sobzirom da leto polako prolazi verovatno cu je i ja vise koristiti. :)

      Избриши
  8. Анониман28. јун 2016. 22:34

    Moja koza je normalna sa T zonom koja se masti i meni je ova krema odgovara.Moje preporuke

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da si zadovoljna, meni tokom zime moze da prodje ali cim krenu vrucine smeta mi. :)

      Избриши